Windows Defender Kapatma


Windows 10 ile berber gelen ve bazı kullanıcıların kapatmak istese de kapatamadığı bir Windows Defender var.

Windows Vista ve üzeri sürümlerdeki tüm Defender sürümlerindeki sorun, işletim sistemine entegre olması ve varsayılan olarak görünür veya gizli kaldırma seçeneği olmadan yüklenmesidir. Birçok kişi, diğer yazılımları kullanmayı tercih ettikleri için, onu devre dışı bırakmanın veya sistemlerinden kaldırmanın yollarını arıyor, örneğin Windows 8 ve 10'da Microsoft Defender'ı artık tamamen kapatamazsınız, Microsoft Defender'da Ayarlar'a tıklandığında, kontrol paneli açılır. yeni Windows Ayarları uygulamasındaki program. Programın gerçek zamanlı korumasını geçici olarak kapatabilirsiniz, ancak bir süre kapalı kalırsa Windows onu otomatik olarak yeniden açar. Microsoft'un neden Microsoft Defender'ın bu konudaki davranışını değiştirme kararı aldığı belli değil. Ancak kesin olan şey, üzerinde çalıştıkları bilgisayarda kalıcı olarak devre dışı bırakmak isteyen kullanıcıları rahatsız edeceğidir. Defender Control, Windows 10'da Microsoft Defenderr'ı tamamen devre dışı bırakmanıza izin veren küçük bir Taşınabilir ücretsiz yazılımdır.


Windows Defender Nasıl Kapatılır.


Konumuza gelecek olursak windows defender menü içerisinden kapatılabiliyor ama kısa bir süre sonra tekrardan kendini aktif hale getiriyor. Bu yazımızda Windows defenderi süresiz kapatmayı işleyeceğiz.

Öncelikle Defenderi stop edecek olan exe 'yi buradan indirilelim, indirme işlemi bittiğinde rar'lı dosya sağ tıklayalım ve klasöre çıkar diyelim Exe'yi çalıştırdığımızda Windows defender Exe'yi tehdit olarak algılar ve siler hemen sağ tarafta beliren tehtit bildirimini tıklayalım ve bu Exe'nin çalışmasına izin verelim.

Veya  Exe' yi çalıştırmadan önce Windows Defenderi devre dışı bırakın.



  

Sonrasında Exe 'nin çalışmasına engel bir durum kalmamıştır exe'yi çalıştıralm. Control Exe yeşil ise Defender aktif demektir.




Disable Windows Defender butonuna tıklayalım ve bekleyelim. Aşağıdaki resimde gördüğümüz üzere yeşil olan arka plan kırmızı olacak ve Windows Defender Kapanmış olacaktır.




NOT: Microsoft Defender "Kurcalama Koruması" açıksa, Defender Denetimi, TrustedInstaller hizmetinin korumayı atlamasını ve savunucuyu kapatmasını gerektirir. Bu nedenle, TrustedInstaller hizmetinde bir sorun varsa, bazen programın Microsoft Defender'ı açmak veya kapatmak için 3-5 saniye beklemesi gerekebilir.


Yararlanılan siteler: Burada
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski