Uyap Java Sorunu

 


Uyap portalına giriş esnasında Uyap Giriş'e tıkladığınızda hiç bir hareket yok ve giriş ekranı açılmıyor ise bu sorunun giderilmesi için bir çözüm yöntemi paylaşacağım.


Uyap portalına girişte en çok sorun 64 Bit işletim sistemlerinde ortaya çıkmaktadır.

Java programını bilgisayarımızdan kaldıralım bilgisayarımızı yeniden başlatalım ve Java.com sitesinden tekrar java kurulumunu yapalım.

Bu işlemi yaptıktan sonra bir işlemimiz daha kaldı bunu da aşağıda resim ekleyeceğim bu yolu izleyerek son adıma kadar ilerleyiniz. son adım olan Değişken değeri olan alana kadar gelin.


Sonrasında ise c: program files klasörü altında java nerde kurulu ise o klasörü bulunuz ve bin klasörü içerisine giriniz üst adres satırını kopyalayınız.


yani bu şekilde kopyalamalısınız: C:\Program Files (x86)\Java\jre1.8.0_311\bin

bu kopyalama adımından sonra yukarıda hazırladığımız açık olan Değişken değeri alanına geliyoruz yazılar içerisinde bir yere tıklıyoruz ve klavyeden home tuşuna basıyoruz bizi yazının en başına götürüyor, buraya kopyalamış olduğumuz java yolunu yapıştırıyoruz ve bittiği yere noktalı virgül koyuyoruz (;) tamam deyip pencereleri kapatıyoruz. İşlem burada tamamlanmış oluyor.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski